Day 5 – A Film That Reminds You of Someone – License to Kill

Man, man. Dat is alweer zo verschrikkelijk lang geleden. Ik denk haast mijn eerste bond-film. License to kill. In de bioscoop in Arnhem. Ik denk haast de Eurocinema, oftewel ‘blikken bioscoop‘. Maar misschien was het in de Rembrand.

Volgens mij was de zaal bijna leeg. En zat ik daar met Niels. En misschien ook wel met Lars en/of Remco. Ik weet er niet heel erg veel meer van. Wel dat de film enorm cool was. Vooral die ene scène. De ene badguy maakt de andere af, en knoeit nogal wat bloed op het geld.

Op de vraag ‘Wat doen we met het geld?’, antwoord de grote baas heel stoer: ‘Wassen!’.  Ik geloof dat ik niet meer bijkwam.

Ik denk dat het feit dat we naar de bioscoop gingen, misschien wel net zo belangrijk was, als de film die we zagen.  Ik zal 13 geweest zijn. Met je vrienden naar de Bioscoop gaan – zonder ouders -was gewoon ook heel erg cool.

Timothy Dalton is overigens altijd wel mijn favoriete James Bond gebleven. Maar ik geloof niet dat ik daar veel medestanders in heb.

Dit is dag 5 van de 30 day film challenge