M'n pc is in no-time net zo slim als ik

Ben Ray Kurzweil’s book ‘The singularity is near‘ aan het lezen. Absoluut een must voor iedereen met een meer dan gemiddelde interesse in hoe computers, de komende jaren zullen ontwikkelen. 

Volgens Kurzweil ontwikkelt de wetenschap en technologie niet linear, maar exponentieel. Waardoor de ontwikkelingen zich de komende paar decennia zo snel opvolgen dat er de komende jaren meer veranderingen kunnen verwachten dan in de hele menselijke geschiedenis tot nu toe. Bij elkaar. 

Kurzweil schetst een beeld van een maatschappij waar computers in no-time (rond 2020) net zoveel kunnen als menselijke hersenen, steeds kleiner worden, en dat we daar in no-time de meest waanzinnige koppelingen tussen zullen krijgen. Met behoorlijk verstrekkende gevolgen.

Mijn voorstellingsvermogen laat me op een gegeven moment in de steek, maar de mogelijkheden waar Kurzweil het over heeft, zijn practisch onbegrenst. 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TlJXHc4jb30?wmode=transparent]

Het beeld wat uit het boek naar voren komt, heeft helaas meer weg van ‘Childhood’s end‘ of Skynet dan van de foundation of Starwars. Maar, dat is misschien ook mijn invulling, na het lezen van veel te veel sciencefiction boeken.

Ga het allemaal lezen zou ik zeggen.