Steeds fitter in Coronatijd

Gebruik maken van de coronatijd om fit te worden, werpt zijn vruchten af kan ik wel zeggen. Vanochtend heb ik mijn 60ste hardlooptraining gedaan.

Vanaf 14 april ben ik weer aan het hardlopen. Vanaf 0 begonnen met de 0-5 km. Sinds mei heel gestructureerd 3 dagen in de week. Iedere Donderdag, Zaterdag en Maandag. Het lopen combineer ik met minder en gezonden eten.

En ik kan zeggen dat het zijn vruchten afwerpt. Ik heb in geen 15 jaar zo’n goede conditie gehad. En de kilo’s vliegen eraf. Mijn kleren worden veel ruimer, ik heb geen pijn in mijn rug meer als ik wakker wordt en mijn trouwring past weer.

Ik begon met 20 minuten. En deed toen bijna 8 minuten over een kilometer. Inmiddels loop ik iets meer dan 11 km in een uur. Achterelkaardoor. En doe ik gemiddeld 5:25 minuten over een kilometer.

Nog een paar tienden en dan is mijn BMI weer op een gezond niveau (onder de 25) en als het allemaal goed gaat, weeg ik op 1 december net zoveel als toen ik trouwde.

Dan kan ik mooi mijn eindejaarsuitkering gebruiken om nieuwe en passende kleren aan te schaffen.

En dan komt de volgende uitdaging. Gezond en genoeg blijven eten. Om op gewicht te blijven.

En doortrainen. Want als de corona-toestand het toelaat, wil ik heel graag in juni de halve marathon van Zwolle gaan lopen.

Hey Ho, Let’s Go.