Mijn eerste zelfgemaakte chilisaus

Ik hou van Chili-peper, chili-saus, sambal, mega-hete vindaloo curry’s. En ik vind het ook leuk om een beetje te koken. Nu heb ik een site gevonden met een heleboel recepten om zelf chilisaus te maken. Om te proberen eerst maar eens een basissaus gemaakt. Om te kijken hoe het werkt en of het ook wel lekker is.

Recept basis chili-saus

  • Chilipeper
  • Rode ui
  • Rode paprika
  • Twee tenen knoflook

Snipper de ui en fruit deze aan. Voeg daarna de kleingesneden, knoflook, peper en paprika toe. Een minuutje of tien in de pan. Daarna net zoveel water daarbij tot alles net onder water staat. Breng dit aan de kook. Pureer dit met een staafmixer oid. Zo fijn of grof als je het zelf hebben wil. Kook dit eventueel nog wat verder in. Of voeg juist wat water toe. En klaar ben je.

Hoe smaakt de chilisaus

Voor een eerste zelfgemaakte chilisaus smaakt het niet beroerd. Het is lekker pittig. Van mij mag er wel wat meer smaak aanzitten. Maar dat is natuurlijk een kwestie van ingredienten/kruiden toevoegen. De komende tijd nog maar wat meer mee experimenteren. Met een beetje mazzel met pepers uit eigen tuin.