Top 5 Drew Barrymore films

Laat ik maar beginnen met een bekentenis. Ik ben gek op (de films van) Drew Barrymore. Volgens mij is dat al zo, sinds ik bij een klasgenoot van de basisschool voor het eerst ET zag.

Een film met Drew is altijd leuk. Ja, ze speelt vaak hetzelfde type en in hetzelfde soort film. Haar enthousiasme en spelplezier maken veel goed. Een film met Drew is net als Pizza. Zelden hoogstaand, maar bijna altijd (zelfs de volgende dag uit de koelkast nog) prima binnen te houden.

En ja, natuurlijk houd ik ook van de films van Soderberh, Cronenberg & Tarentino. En snap ik heus waarom Pulp Fiction meer indruk maakt dan de Wedding Singer. Maar tussen kwaliteit en favoriet, zit soms nou eenmaal een gapend gat.

Hierbij dan in min of meer willekeurige volgorde mijn favoriete Drew Barrymore films

1: Music & Lyrics
Wat ik over Drew zei, kan ik ook eigenlijk allemaal zeggen over Hugh Grant. (of Billie Crystal, of Julia Robberts of Meg Ryan. Dat ze die nog niet met z’n allen in een film hebben gestopt. Een soort feelgood versie van de Expendables. Lijkt me een gegarandeerde hit. In ieder geval op dvd.) Het verhaal heeft weinig om het lijf. Volgens mij is de film niet heel best besproken. Ik vind het allemaal even prachtig. Grant als 80s hasbeen, Drew als mislukte schrijver. En ze leven nog lang en gelukkig. Vooral de scenes waar Grant optreedt – voor zijn inmiddels ook op leeftijd zijnde fans – zijn prachtig.

2: Whip It
De enige uit dit rijtje die ik misschien nog wel in de bioscoop had willen zien. Drew speelt niet alleen een van de hoofdrollen, ze maakt met deze film ook haar regiedebuut. Mooi verhaal over een Roller Derby team. (geweldige sport, stoere meiden op rolschaatsen die elkaar van de baan af proberen te duwen. En dat gaat er soms best hard aan toe). Gaat iets verder dan de zoveelste romcom. Prima film eigenlijk.

3: The Wedding Singer
Adam Sandler en Drew Barrymore samen in een ultieme romcom. Heel veel bijna vermoeiende verwikkelingen waarbij Adam & Drew elkaar continu mus lijken te lopen. Met geweldige gastrol van Billie Idol, als zichzelf.

4: 50 First Dates
Nog een keer de combi Sandler /Barrymore. Minder subtiel. Maar ik heb me echt slap gelachen bij deze film. Drew is hier een meisje dat na een auto ongeluk geen nieuwe herinneringen kan maken en moet iedere dag opnieuw veroverd worden door Sandler. Haalt nergens het niveau van bijvoorbeeld Groundhog Day, waar het ook draait om het eeuwig beleven van dezelfde dag, maar nietemin het bekijken meer dan waard.

https://www.youtube.com/watch?v=6-d97O5zOBwcw

5: Never Been Kissed
Nog een compleet gestoorde plot (misschien is dat wel de grootste overeenkomst tussen de hier genoemde films). Drew als journaliste, die undercover gaat op een highschool en haar middelbare schooltijd overdoet, op zoek naar een goed verhaal.