Steam Link No Man's Sky

PC games op je tv spelen met de Steam Link

Met de Steam Link, stream je live de games uit je Steam Library van je PC naar je televisie. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Ik vond het apparaat dan ook altijd te duur om de gok te wagen. Totdat het black friday vorige week,  en de Link zo’n 80% 90% was afgeprijsd.  Inmiddels staat hij tevreden snorrend (nee, hij maakt geen geluid, dat verzin ik erbij) naast de tv. En zat ik vanaf de bank No Man’s Sky te spelen.

Dat ging verrekte snel. Moet zeggen dat ik ook onder de indruk was van hoe compleet de Link wordt afgeleverd, HDMI kabel, netwerk kabel, stroomkabel. Je hoeft hem alleen nog maar in te pluggen.

De Steam Link aansluiten en installeren

De Link is niet groot, dus hij staat niet gauw in de weg. Zoals je op de foto ziet is hij kleiner dan een PS4 controller. Het aansluiten van de Steam Link is vrij simpel. Stroomkabel erin, HDMI kabel erin (en in de tv) en daar gaat ‘ie. Je moet wel zelf nog even een toetsenbord of controller aansluiten. Mijn switch zat vol, dus ik heb hem via Wifi aangesloten.  Dat ging prima. In het netwerk wordt mijn PC met Steam client erop gevonden. Bij verbinding moet je een pin-code invoeren. En klaar ben je.  Ik kreeg heel even een Windows XP flashback. Na taalkeuze, downloaden van updates en installeren van updates moest hij telkens opnieuw opgestart worden. Uiteindelijk was ik nog geen 10 minuten bezig.

Games Streamen naar televisie

Na installatie van de Steam Link wijst de boel zich vanzelf. Je kunt door je Steam Libary heenbladeren, een game selecteren. En spelen maar. En ik moet zeggen, ik ben onder de de indruk. No Man’s Sky speelt zonder merkbare vertraging op mijn tv. Via de Wifi. Met een usb keyboard/mouse ding direct op de Link aangesloten kan ik prima spelen. De PS4 controller moet je ook kunnen gebruiken, dat heb ik nog niet geprobeerd, ben zelf meer van het gamen met keyboard en muis.

Vanochtend bedacht ik me dat ik een nieuwe switch moest aanschaffen om de Link met netwerkkabel aan te kunnen sluiten. Voorlopig lijkt me dat niet nodig.

Dat ding is zijn geld dubbel en dwars waard. En nog steeds in de aanbieding zag ik net.