Kinderen, vouwblaadjes en het hemd van de kapitein

Een kinderhand is gauw gevuld. En vouwblaadjes zijn overal verkrijgbaar. Een bootje vouwen, kan iedereen. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan, wat er gebeurt als dat bootje in een storm terechtkomt? En met man en muis vergaat?  Wat blijft er van zo’n scheepje over? En wat spoelt er als laatste aandenken nog aan?  Het enige wat je nodig hebt is een stukje papier en een klein beetje fantasie.

Het is een ideaal trucje om even de verveling te breken van een groepje kinderen (neefjes, nichtjes etc) tijdens die maaltijd bij de Chinees / Van der Valk / Opa & Oma, waar je tussendoor toch altijd net te lang moet wachten op je eten.

Stap 1: Vouw een bootje

Ik ga er even vanuit dat je weet hoe dat moet.  Het gaat in dit blogje om het slopen van het bootje. Niet het vouwen ervan. Voor het geval dat. Hier een youtube filmpje met handleiding

Stap 2: Vertel je verhaal

Het gaat om het vergaan van het bootje. Ik neem aan dat je bent uitgevaren en in een storm terechtkomt. Je kan dit zo mooi en zo lang (of kort) maken als je zelf wil. Zolang je de aandacht van de kids er maar bijhoudt. Laat ze het bootje een naam geven en de kapitein. Ik heb het wel eens een kwartier kunnen rekken,

Stap 3: Scheur de voorplecht van de boot

Het schip loopt op een rif, botst tegen een ander schip aan. Wat je wil. In ieder geval breekt de voorplecht van de boot af.  Ik heb even stippellijnen/scheurlijnen op het bootje getekend.

Stap 4: Scheur de achterkant van de boot

Je vaart verder, maar de storm blijft. En oh nee, de achterkant breekt ook af.

Stap 5: Scheur de kajuit van de boot

Ik neem aan dat het nu heel spannend wordt. De boot slaat op drift. De kajuit wordt getroffen door de bliksem. Scheur die er ook af.

Stap 6: Openvouwen

Het schip verdwijnt in de golven. Er wordt nooit meer iets van het schip of de bemanning gehoord, totdat er iets aanspoelt op het strand.

Stap 7: Geniet van de bewonderende blikken

Inderdaad. Het hemd van de kapitein.

Succes verzekerd.

Het hemd van de kapitein