Je Spotify account gebruiken in Libreelec

Het duurde even, maar ik heb eindelijk een goede addon gevonden waarmee ik mijn Spotify Account gekoppeld heb aan mijn libreelec Kodi installatie.

Ik had alles al een tijdje voor elkaar. Kodi op een Raspberry Pi 2 geinstalleerd (Libreelec 8.0.0) en al mijn cd’s geript naar mijn NAS. En dat allemaal weer met een geluidskaartje aan mijn stereo gekoppeld. Top. Helemaal met de Yatse-app op android. Alleen voor spotify moest ik mijn pc of mijn tv aanzetten. Stom.

Met de Spotify for kodi app, kan dat dus wel. Al had het aan de praat krijgen op Libreelec wel wat voeten in de aarde. Je hebt nl. een browser nodig om je spotify account te authenticeren. En een browser voor libreelec is niet direct voorhanden. Met een omweg kan dat dus wel. Omdat ik die uit een aantal forum- blogposts bij elkaar heb gesprokkeld, zet ik het hier even netjes op een rijtje.

#update 22:21 – Dit werkt alleen met een betaalde Spotify Account

Spotify Addon installeren in Libreelec

 • Installeer de Beta Emby repository. Mooie uitleg op deze website. Kies voor Beta Emby Repository Zip-file
 • Vanuit hier kan je de MarcelVeldt repository installeren. Daarin vind je de Spotify Addon.
 • Kies Music Add-Ons;
 • Kies Spotify;
 • Kies Install;
 • Wacht tot de addon geinstalleerd is;
 • Kies Configure;
 • Vul je Spotify Username en Password in.
 • In principe zou je de addon nu kunnen starten. Maar dat gaat niet lukken. Want er kan géén browser geopend worden om in te loggen.

Work Around via Windows

Als je een Windows pc hebt, is er een mooie workaround. Installeer kodi voor Windows. En doorloop hetzelfde proces als hierboven. Je zal zien, dat er nu wel een browser opent als je de addon probeert op te starten. Je kunt inloggen Spotify.com en geeft de app toestemming om verbinding te maken.  Op dat moment wordt er een klein bestandje op je PC opgeslagen  (‘SpotifyUsername.cache’) waarmee je toegang tot spotify wordt geregeld. Dat bestandje moet je naar je Raspberry Pi kopieeren.  Als het goed is eenmalig.

Stappenplan bestandje kopieeren

 1. Ga naar de map op je pc waarin dit bestandje staat opgeslagen. Dat kan je hier vinden  C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Kodi\userdata\addon_data\plugin.audio.spotify
 2. Kopieer SpotifyUsername.cache
 3. Plak dit bestandje in je Kodi/Libreelec installatie in de map userdata\addon_data\plugin.audio.spotify
 4. Dat was het. Je kunt als het goed is de spotify addon nu openen vanuit Libreelec. Ik heb voor de zekerheid mijn Raspi opnieuw opgestart. Weet niet of dat nodig is.

En het mooie is, je kan het zelfs besturen via Yatse of een andere app die toegang biedt tot de addons. Er is nog géén spotify connect, maar de bouwer van de addon zegt dat hij daarmee bezig is. Check de forumthread van de addon op de kodi website.

Spotify Connect #Update 1 augustus 2017

Inmiddels werkt ook spotify connect. En kan je vanaf je telefoon/tablet je spotify direct op kodi afspelen.

#Update 8 Augustus 2018

Inmiddels kan je (vast alweer een tijdje) de Emby Repository direct uit Kodi installeren.

 

 

 

 

5 gedachten over “Je Spotify account gebruiken in Libreelec”

 1. Hio, ik ben absoluut blij met je puzzelwerk en het delen van de uitkomst, alleen je laatste stap het verplaatsen van het cache bestand… hoe heb je dat voor elkaar gekregen, kodi kent geen commando als kopieer en plak….

  • Dat heb ik via mijn netwerk gedaan. Vanaf mijn pc kan ik via de verkenner bij mijn kodi-installatie op de raspberry pi. En dan is het een kwestie van copy/paste.

 2. geweldig het werkt als een zonnetje zelfs de bediening vanaf de smartphone wordt opgepakt. dank je wel voor deze TIP.

Reacties zijn gesloten.