Bang onder de douche

doucheM’n hart klopt nog steeds harder dan normaal. Toch grappig dat je in no-time jezelf over de zeik kan jagen.

Ik kwam net drijfnat thuis, met de fiets vanaf het station. Alleen thuis, want vrouw en kids zijn bij m’n schoonouders aan het eten.

Snel wat gegeten – opgebakken nasi, lekker – en toen toch besloten even te gaan douchen. Ik was koud en nat.In de douche knipperde een lampje van een kindertandenborstel. Zo’n lampje dat precies lang genoeg knippert om te kunnen tandenpoetsen. 60 seconden, 90 seconden, zoiets.

Natuurlijk is mijn eerste gedachte: ‘grrr die tandenborstel is niet goed weggezet, of kapot. En dan is in no-time die batterij op.’ Ik frummel wat aan de tandenborstel en ja hoor, het lichtje gaat uit.

Snel kraan aan en onder de douche. Dan bedenk ik me. ‘was die tandenborstel wel kapot? Of is hier iemand net voor me in de badkamer geweest?’

Echt lekker stond ik niet meer. Ik probeerde mezelf nog gerust te stellen. Helaas. Niet gelukt. Dus meteen de deur maar op slot gedraaid.En mezelf proberen te vertellen dat als er er iemand was, deze persoon toen ik thuis kwam voor me naar boven was gevlucht en nu vast van de gelegenheid gebruik maakte om naar beneden en naar buiten te rennen.

Relaxt douchen was er niet meer bij. Snel afgespoeld, afgedroogd, broek aangeschoten. En vervolgens met bonzend hart de gang op. Deuren hard opengezwaaid. Mocht daar iemand achter zitten, dan had ik hem.

Gelukkig ben ik bijna 2 meter, behoorlijk sterk en had ik toch ook wel het idee dat ik me enorm aanstelde.

Nou ja, ik heb alle kamers gehad. En zit nu aan een kop koffie. Met de hockeystick van de oudste naast me. Het huis lijkt me veilig.

Of er moet iemand onder een bed liggen natuurlijk…

 

2 gedachten over “Bang onder de douche”

  1. Gekke Martin.. of nee..it’s Rockwell 😀 😀 :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=7YvAYIJSSZY&ob=av2e

Reacties zijn gesloten.