kiezen van een vakkenpakket

Kiezen van een vakkenpakket

Vandaag was ik met onze oudste mee naar zijn decaan op het gymnasium. Hij zit in klas 3 en moet zijn vakkenpakket kiezen. Dat vergde wat nadenkwerk. Maar is uiteindelijk gelukt. Hij is de afgelopen 3 jaar vooral aan het wisselen geweest. En sprong van het ene naar het andere uiterste. Dat heeft hij niet van een vreemde. Ik weet ook nog steeds niet wat ik worden wil.

De eerste beroepskeuze die ik me kan herinneren, was in groep 6 van de basisschool. Ik wilde brandweerman worden. Want ‘dan kan je iedereen ondersteboven spuiten’. Hilariteit alom. En heel serieus zal het niet geweest zijn.

In latere basisschooljaren stond vast dat ik geschiedenis wilde gaan studeren. Momenteel ook de keuze van onze oudste. Lijkt me nog steeds een heel leuke studie.
Op de middelbare school, werd ik gegrepen door de Beta vakken. En deed uiteindelijk examen in Natuurkunde, Wiskunde B, Scheikunde en Economie als leuk uitstapje. Mijn interesse in die onderwerpen is nog steeds groot. Mag graag naar documentaires over sterren en computers kijken.

Toch koos ik – nadat ik me al had aangemeld voor natuurkunde – voor een studie Journalistiek. Hoewel de studie Natuurkunde me – nog steeds – machtig interessant leek. Ik kon me namelijk geen beroep voorstellen dat ik zou willen uitoefenen in de richting. Nog steeds niet overigens. En de rest van mijn leven in onderzoeksland op de universiteit rondhangen, zag ik ook niet zitten. (los van of ik daar überhaupt goed genoeg voor zou zijn)

Schrijven is me altijd makkelijk afgegaan. Al beleef ik er niet persé heel veel plezier aan. Schrijven is voor mij een middel om een doel te bereiken. Schrijven op zich, meh.
Mijn studie duurde dan ook even.

Gelukkig kwam toen het internet op. Daarin kon ik mijn voorliefde voor communicatie en techniek combineren.

De afgelopen jaren ben ik dan ook steeds aan het hoppen. Op het snijvlak van communicatie en IT. Dan weer aan de ene, dan weer aan de andere kant van die lijn.

Ergens verwacht ik dat dat ook wel zo zal blijven.

Of ze moeten ergens nog aspirant brandweermannen van boven de 40 zoeken natuurlijk.