Tandenborstel robots maken

Wat is er nou leuker dan op een regenachtige dag een eigen robot in elkaar knutselen. In 5 minuten. Nou, niet zo heel veel. Dus dat zijn we vandaag maar gaan doen. Drie kids (j12, j8 & m6) en ik. Dit idee komt van de website Tiny Adventure, die site staat vol met allemaal leuke kinder-knutsel-ideeën. En voor dat iemand me complimenteert dat ik dat zo leuk heb opgezocht. Dat is een vondst van vrouwlief. Die ook alle benodigdheden bij elkaar geshopt heeft. Ik heb het enkel in elkaar gezet – samen met de kids –  en gefilmd.

Zoals gezegd, erg leuk voor een regenachtige middag.  En het duurt net lang genoeg. Hier hadden ze er na 3 kwartier ook wel weer genoeg van.

 

Onderdelen van je Tandenborstel Robot

Het is echt zo eenvoudig als het lijkt. En je hebt er bijna niets voor nodig. Wel een heleboel geduld en kleine vingers helpen. Het is een behoorlijk gepriegel op de vierkante centimeter met kleine draadjes.

Wat heb je hiervoor nodig:

 • Een of meerdere tandenborstel(s)
 • 3V knoopcel batterij
 • LED lampjes
 • Mobile phone coin motor (zo’n ding waardoor je telefoon gaat trillen)
 • Iets om te plakken. (wij gebruikten klei)

Hoe ga je te werk?

 1. Knip/breek de kop van de tandenborstel;
 2. Plak hier de batterij op, wij deden de pluskant boven;
 3. Maak het trilmotortje vast;
 4. Bevestig de draadjes (de blauwe/zwarte draad onder in ons geval);
 5. Maak de LED’s vast (lange kant boven);
 6. En laat maar gaan;

Trilt alles dan niet los de hele tijd? Jazeker wel. Hartstikke frustrerend. Maar dat schijnt dan voor die kinderen wel weer goed te zijn. En dan komen die kleine vingers wel weer heel goed van pas. De kinderen waren er ook een heel stuk handiger in dan ik. En hadden er langer schik in.

1 gedachte over “Tandenborstel robots maken”

Reacties zijn gesloten.