Photo by Joshua Ness on Unsplash

Hardlopen als 40-plusser

Volgens mij ben ik dit jaar officieel 25 jaar aan het hardlopen.(waar blijft de taart). Ik was een jaar of 16 toen ik mijn eerste rondjes begon te lopen. Ik zie me nog vertrekken die eerste paar weken. Hardloopkleding vond ik zo’n onzin! Maar zelfs een trainingspak vond ik te overdreven. Mijn enige concessie was een paar loopschoenen. Verder rende ik over het fietspad in een spijkbroek en een oude Levi’s trui. Wel in het donker, want ik schaamde me dood.

Hardlopen door de jaren heen

Hoewel ik nu de 25 jaar aantik. Heb ik niet ieder jaar evenveel bewogen. Mijn gewicht wel, dat zijn grafieken die mooi op elkaar aansluiten en samen een rechte lijn vormen denk ik. Er zaten jaren bij dat ik heel veel bewoog en superfit was. De afgelopen 5 jaar heb ik bijna niks gedaan. En moet ik nu alle zeilen bijzetten om een beetje in vorm te komen.

Afgelopen week haalde ik voor het eerst de 5 km binnen een half uur.

Muziek terwijl u loopt

Wat me altijd motiveert is muziek. Vroeger alleen metal. Nu ook foute dance/pop. Als er maar een soort van ritme inzit. Zie hier mijn Spotify looplijstje.

De uitdaging dit jaar is, fit worden, fit blijven. En op 21 oktober de stadshagenrun binnen 50 minuten lopen. En als je eenmaal beweegt, gaat het weer redelijk vanzelf. Maar die conditie op peil brengen? Dat gaat als 40-plusser een stuk trager dan toen ik nog 25 was.