Je eigen handschrift als letterype (ttf) in Word

Een mail of brief in je eigen handschrift printen vanaf je eigen computer. Voor een wat persoonlijkere brief, of email is dat natuurlijk hartstikke leuk.

Door een discussie in een Facebook groep over het printen van je eigen handschrift, moest ik er ineens weer aan denken. De gratis dienst van Myscriptfont.com. Het bestaat alweer een hele tijd en ik had het jaren terug ook al eens geprobeerd.   Het werkt nog steeds.

Hoe maak je een lettertype van je handschrift?

Het proces is redelijk idiot proof.  Je download een formulier en print dat uit. Op de licht voorgedrukte letters, schrijf je met een goede zwarte pen of stift in je eigen handschrift het alfabet op.

Dat formulier scan je vervolgens in en mail je terug via een formuliertje. Je geeft aan of je een TTF, OTF of SVG font wil hebben. En binnen een paar minuten is je font klaar om te downloaden en kan je het gebruiken. In windows werkt dit erg makkelijk, andere smaken heb ik niet geprobeerd maar dat zal ook vast kunnen.

Het praktische nut is misschien niet heel erg groot. Leuk is het wel. Al helpt het vast, als je handschrift mooier is dan dat van mij.

Zelf proberen? Ga naar http://www.myscriptfont.com